Robert Fico ma délután azzal vádolta meg Andrej Kiskát, hogy külön, a külügyminisztérium munkatársai nélkül találkozott New Yorkban Soros Györggyel. Az elnöki iroda cáfolta Fico kijelentéseit.

 

Roman Krpelan a kormányfő szavaira reagálva nyilatkozatban értesített a sajtót, hogy Andrej Kiska a Smer vezette külügyminisztérium munkatársával együtt találkozott Soros Györggyel.

 

Krpelan úgy fogalmazott:

 

 hirdetes_810x300  

„A kormányfő figyelmen kívül hagyja, hogy összeomlik a kormánya. (…) Az, hogy összeesküvés-elméletekkel tereli el a figyelmet, nem mentesíti a kötelezettség alól, hogy megoldja a kialakult mély politikai válságot, vagy hogy helyet adjon azoknak, akik ezt megteszik helyette”

 

Kiska 2017. szeptember 20-án, New Yorkban találkozott Soros Györggyel, és jelen volt a smeres külügyminisztérium egyik alkalamzottja. Sőt, 2016-ban Kiska szintén találkozott Soros Györggyel, és akkor Miroslav Lajčák a Smer külügyminisztere kísérte el útjára.

 

A Hospodárske Noviny megpróbálta megtudni a külügyminisztériumtól, hogy valóban volt-e valaki Kiskával a tavalyi találkozón. Peter Suska szóvivő válasza azonban csak ennyi volt: „Mit tudom én, talán nem volt!”

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!