Több száz tüntető gyűlt össze szerda késő délután a pozsonyi elnöki palota előtt a Hodzsa téren.

 

A tüntetés egyik szervezője, Rastislav Blaško szerint a céljuk az, hogy a jelenlegi kiélezett politikai helyzetre reagáljanak.

 

Úgy döntöttünk, hogy tüntetni fogunk az ellen a politikai helyzet ellen, amit már egyenesen államcsínynek is nevezhetünk“ – mondta Blaško. Peter Marček független parlamenti képviselő elmondása szerint „két fiatal halála senkinek sem adhat okot arra, hogy államcsínyt hajtson végre“.

 

 hirdetes_810x300  

Az ellenzék másról se beszél, csak az egyszerű emberekről, de valójában csak megkerülik a polgárok akaratát, és nélkülük cselekednek“ – mondta Marček, majd felszólította a fiatalokat és diákokat, hogy ne hagyják, hogy visszaéljenek velük azok a társaik, akik a tüntetéseket szervezik.

 

Az emberek a téren azt skandálták, hogy Andrej Kiska államfő mondjon le, majd abban is megegyeztek, hogy nem szeretnék, ha a következő elnökválasztáson ismét indulna.

 

A tüntetést szervező „Spoločnosť práv občanov“ polgári társulás a korrupció kivizsgálást kéri az elnöktől kezdve a kormányon át az ellenzékig.

 

***Proti „štátnemu prevratu“ protestuje v Bratislave približne 300 ľudí***„Protestné zhromaždenie proti štátnemu…

Gepostet von Správy RTVS am Mittwoch, 21. März 2018

 

Správy RTVS/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!