A világ legjobb 500 egyeteme közé került a pozsonyi Comenius Egyetem. A Round University Ranking (RUR) ranglistáján idén a 391. helyet sikerült megszereznie, így a tavalyi helyezéséhez képest 42 hellyel javított, hiszen akkor a 433. volt – tájékoztatta a TASR-t az egyetem.

 

A ranglista 20 mutató alapján, négy területen – oktatás, kutatás, nemzetközi diverzitás, pénzügyi fenntarthatóság – értékeli az egyetemet. Az eddigi kilenc esztendő alatt 84 ország több mint 1000 legjobb egyetemét értékelték.

 

A Comenius Egyetem olyan egyetemeket utasított maga mögé, mint az olmützi Palacký Egyetem (482. hely) és a brünni Masaryk Egyetem (526. hely). A ranglista első helyét a Harvard Egyetem foglalhatta el.

 

 hirdetes_810x300  

A visszajelzések közül az értékelő ranglista az egyik olyan dolog, ami segít nekünk tájékozódni a nemzetközi palettán, valamint abban, hogy lássuk, hol helyezkedünk el a rendkívül igényes konkurens környezetben. Ezek a ranglisták motivációt és felhívást is jelentenek a jövőre nézve” – mondta a Comenius Egyetem rektora, Karol Mičieta. Elmondása szerint a szlovákiai egyetemeket gyakran olyan egyetemekkel hasonlítják össze, amelyeknek jóval nagyobb költségvetés áll a rendelkezésükre. „Meg vagyok róla győződve, hogy ennek ellenére van bennünk tehetség a további javulásra”.

 

Teraz.sk

Nyitókép: uniba.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!