Az RTVS-ben nem zajlik semmilyen olyan esemény, ami kiválthatná a nyilvánosság, az újságírók, valamint az akadémikus közösség nyugtalanságát.

 

A Szlovák Rádió és Televízió így reagált a tüntetésszervezők álláspontjára, valamint az újságírók és a Comenius Egyetem oktatóinak a kritikáira.

 

 „(…) Az RTVS jelenlegi vezetősége a közszolgálati média működésének egyik alapvető pilléreként tekint a szólásszabadságra és a függetlenségre. Tiszteletben tartjuk a vélemények sokféleségét és a demokrácia elveit. Ezeket a jelzőket szem előtt tartva folyik az RTVS hírszerkesztő munkatársaival a kommunikáció, valamint a munkabeállítás“

 

– írják abban az álláspontban, amit a közszolgálati média szóvivője nyújtott az Aktuality.sk rendelkezésére.

 hirdetes_810x300  

 

Az RTVS álláspontja szerint a szerkesztők „maximálisan szabad légkörben dolgoznak bármiféle külső vagy belső befolyás nélkül, sőt, a témaválasztásukat és hírszerkesztésüket sem érinti semmiféle politikai befolyás“.

 

 „Az internetes hozzászólások terén objektivitást, kimértséget, pártatlanságot és megbízhatóságot várunk el a munkatársainktól, s azt szeretnék, ha ez a tévénézők és rádióhallgatók számára is visszatükröződne. Az RTVS vezetőségének a kezdetektől fontos, hogy azt adja, ami a közszolgálati média célja: a tájékoztatás“.

 

(…) Az RTVS továbbra is meg fogja tartani a függetlenségét, a közszolgálatiságát, s ezt követően is a minőségi, hiteles és megbízható információk forrása lesz“.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!