Andrej Kiska államfő szerint az érettségi vizsga nehéz próbatétel. Ezért is döntött úgy, hogy szerdán beül a pozsonyi Hubeného utcai Gimnázium zöld asztala mögé, és kihúz egy tételt szlovák nyelvből és irodalomból. Az államfő konstatálta, hogy manapság már nem tudna leérettségizni.

 

Az érettségi a nagykorúság egyik nehéz megpróbáltatása. Ezekben a napokban országszerte több mint 40 ezer diák tesz érettségi vizsgát. Roppant módon drukkolok, hogy mindenkinek sikerüljön leérettségiznie“ – mondta az államfő, majd hozzátette, hogy a műveltség rendkívül fontos az ország számára.

 

Elvesztettük a tanárok és a műveltség iránti tiszteletet. A múltban az elődeink tudták, hogy a műveltség a legjobb dolog, amit adhatnak a gyermekeik számára. Amilyen az oktatásügyünk, olyan lesz az országunk is tíz-tizenöt év múlva“ – jelentette ki Kiska.

 

 hirdetes_810x300  

Nagyon örülnék neki, ha a leérettségizett diákok jó egyetemeket választanának. Még ha sok diák külföldön is folytatja tovább tanulmányait, az a fontos, hogy ne felejtsenek el hazatérni, mert a fiatalok nélkül nem fogjuk tudni előremozdítani az országunkat“ – mondta az államfő.

 

Kiska azt is elmondta, hogy ha most kellene megválasztania, hogy miből szeretne érettségizni, akkor az angol nyelvet választaná.

 

Mindig is szerettem a matematikát, valamit polgári nevelésből és történelemből is tudnék, hiszen ezekkel a dolgokkal naponta találkozom“ – mondta.

 

Az államfő a saját érettségijére visszaemlékezve elmesélte, hogy az orosz nyelvvel nem volt szerencséje, mert éppen azt a kérdést húzta ki, amelyikből nem készült fel. Andrej Kiska a szimbolikus érettségi vizsga után együtt ebédelt az érettségiző diákokkal az iskola étkezdéjében.

 

Sme.sk

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!