Matteo Salvini olasz belügyminiszter és pártelnök hétfőn este még jobban elmélyítette az Emmanuel Macronnal folytatott vitát a migránskrízis kapcsán.

 

Salvini római sajtótájékoztatóján felrótta az újságíróknak, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnököt „elsőszámú közellenségnek” tüntetik fel.

 

Rámutatott, hogy míg Magyarország 300 menedékkérőt nem fogadott be a kötelező migránskvóták szerinti sikertelen EU-s rendszer keretében, addig Franciaország ugyanúgy nem teljesítette feladatát, és csak 9000-rel kevesebb migránst fogadott be.

 

 hirdetes_810x300  

„Tehát hasonlítsuk össze: ha Orbán rossz, akkor Macron 15-ször rosszabb”

 

nyilatkozta Salvini, aki valószínűleg nem pontos számítás alapján jutott erre a megállapításra.

 

Franciaország és Olaszország között akkor mélyült el a vita, mikor az olaszok lezárták partjaikat az Aquarius humanitárius hajó előtt, melynek fedélzetén több mint 600 migráns várakozott.

 

Macron, bár nem mondta ki nyíltan Salvini nevét, múlt héten azt nehezményezte, hogy az Európai Uniót a leprához hasonló növekvő hullámú populizmus veszélyezteti.

 

Salvini másnap azzal „vádolta” Macront, hogy az „túl sok pezsgőt” ivott, és felszólította, hogy fogadja be azokat a migránsokat, akiket Olaszország nem enged be területére.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!