A kassai vasmű egyik kemencéjében leállt a termelés, mert elfogyott a vasérc. Hiba nem náluk, hanem Ukrajnában történt. A U.S. Steel vezetése a gazdasági minisztériumhoz fordult segítségért, hogy járjon közbe az ellátás biztosítása érdekében.

 

A fennakadás ugyanis Ukrajnában történt. A Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap információi szerint Peter Pellegrini kormányfő diplomáciai úton felvette a kapcsolatot Petro Porosenko ukrán elnökkel.

 

A központi probléma, hogy keleti szomszédunknál egyszerre újítanak fel több vasútvonalat, ami amiatt a tehervonatok késnek vagy el sem indulnak.

 

 hirdetes_810x300  

Nem csak szlovákiai vasmű kénytelen megküzdeni a helyzettel, a csehországi Třinec-i kohók is fogytán vannak vasércből. Ők azonban rendelkeznek készletekkel, egy darabig tehát kitartanak. Ellenben a kassai vasmű nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

Azt azonban tudni lehet, hogy a U.S. Stell kelet-szlovákiai üzeme vasércigényének két harmadát ukrajna felől biztosítja. Jelentős mennyiségvásárol még a tengerentúlról hajókon Lengyelországba érkező vasércből. Ennek ellenére kiszolgáltatott helyzetben van.

 

A külügyminisztérium hivatalos közlése szerint hamarosan helyreáll a logisztika folyamatossága az ukrán vaútvonalakon.

 

Hnonline.sk

Nyitókép: centrum.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!