A thaiföldi mentőegységek egyelőre mérlegelik, hogyan mentsenek ki 12 gyereket és fociedzőjüket egy barlangból, amelynek bejáratát elárasztotta a víz. A srácok és edzőjük már június 23. óta a barlangban vesztegelnek. Állapotuk a hivatalos közlések szerint kielégítő.

 

Az egyik megoldás, hogy barlangászok és mentőegységek beúsznak értük, majd speciális légzőkészülékek segítségével kihozzák őket a víz alatt. A mentők azonban úgy vélik, biztonságosabb megoldás lenne megvárni, míg csökken a vízszint a barlangnál, illetve újabb bejáratokat keresnek a felszín felől.

 

Frissítve 10:41

 

 hirdetes_810x300  

A legfrissebb információk szerint akár hónapokig is eltarthat, míg a sikerül kimenteni a gyerekeket. Azt, hogy megtanítsák őket búvárkodni, a legveszélyesebb vállalkozásnak tartják. Jelenleg azon dolgoznak, hogy négy hónapra elegendő élelmet és gyógyszert juttassanak be nekik. Mindeközben szivattyúzzák a heves esőzés miatt a barlangot elzáró vizet. A mentést nehezíti, hogy a csoport jelenleg 4 kilométernyi távolságban van a kijárattól.

 

A 11 és 16 év közötti gyerekek a Tham Luang Nang Non barlangba 25 éves trénerükkel mentek be június 23-án. Keresésükre az egyik szülő bejelentésekor indultak a rendőrök. A kutatásba az amerikai hadsereg és brit barlangászok is bekapcsolódtak.

 

 

Kilenc nap után megtalálták a thaiföldi barlangban rekedt gyerekeket

 

Webnoviny.sk, aktuality.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!