Burt Reynolds amerikai filmszínész 82 éves korában meghalt. Az Us Weekly amerikai lap szerint egy floridai kórházba szállították be szívinfarktus miatt, de már nem tudták megmenteni az életét.

 

Burt Reynolds volt az 1970-es évek legkeresettebb és legtöbbet kereső színésze. Ő volt az első férfi, aki meztelen fotósorozatot vállalt a Cosmopolitan magazinban 1972-ben. Ugyanebben az évben kapott szerepet első komolyabb mozijában, a Gyilkos túrában. Woodiy Allennel is forgatott a Minden amit tudni akartál a szexről című vígjátékban.

 

Burton Leon Reynolds néven látta meg a napvilágot, eredetileg focista szeretett volna lenni, de egy autóbaleset okozta térdsérülés átírta a jövőjét. Floridából New Yorkba költözött és színészkedni kezdett.

 

 hirdetes_810x300  

Az áttörő sikert az 1977-es Smokey és a bandita hozta meg számára. Több sikerfilm főszeperét tudhatta magáénak, volt olyan év, hogy négy filmje is moziba került, rengeteget dolgozott. A ’80-as évek első felében sikere alábbhagyott, és a ’90-es években a Sztriptíz című filmben Demi Moore mellett már egykori sztárfizetésének töredékéért lépett a vászonra.

 

Nem csak főszerepei miatt volt híres, hanem mert számos nagy szerepet utasított vissza. Például a Csillagok Háborúja Han Solojának is őt nézte ki eredetileg a producer. Ugyanez volt a helyzet a Becéző szavakkal. Ez utóbbiban Jack Nicholson volt végül a befutó, aki be is gyűjtötte érte az Oscar-díjat. Reynoldsot 1997-ben jelölték Oscar-díjra a Boogie Nights című filmben játszott alakításáért. A díjat végül nem kapta meg.

 

Utolsó filmje Tarantino drámája, a Volt egyszer egy Hollywood lesz, ami épp a 70-es és 80-as évek fordulóján játszódik – abban a korban, amikor Raynolds fénykorát élte.

 

BBC.com

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!