Idegesítő, hogy úgy állítanak be, mint egy döntésképtelen személyt, akit egy adott kérdésben megtörnek vagy épp nem törnek meg“ – mondta Miroslav Lajčák külügyminiszter (Smer), aki  ezzel reagált azokra a hírekre, miszerint fontolgatja indulását az államfőválasztáson.

 

Lajčák korábban többször is hangsúlyozta, hogy nem áll szándékában megmérettetni magát a jövő tavasszal esedékes elnökválasztáson, mert számára külpolitikai munkája fontosabb. A Smer azonban – élén Robert Fico pártelnök-parlamenti képviselővel – többször is azt hangsúlyozta a sajtónak, hogy igyekeznek meggyőzni a szlovák külügy első emberét.

 

Később megjelent egy Focus felmérés, amelyben nem csak az indulásukat hivatalosan is jelző személyek szerepeltek, hanem többek között Lajčák és Danko is. A felmérés szerint épp ők ketten kerülnének be az elnökválasztás második fordulójába. Nem sokkal ezután felreppent a hír, hogy a jó eredményeket látva a szlovák diplomácia vezetője fontolóra veszi a Smer ajánlatát, vagy „megtört az ellenállása”.

 

 hirdetes_810x300  

Lajčák közvetve ismét elutasította az ajánlatot. Jelezte ugyanis, hogy a „Smer elég erős ahhoz, hogy a páron belül válasszon magának elnökjelöltet”. Mivel Lajčák nem tagja a Smernek, egyértelműen azt jelezte, hogy Ficoék oldják meg házon belül a jelölést, őt pedig ne akarják belekényszeríteni.

 

Lajčák elmondása szerint a feltételezést, hogy megtört az ellenállása, a rádióban hallotta először, és nagyon felháborodott rajta. Mind mondta, bármilyen döntésről legyen szó, ő maga vagy szóvivője fogja tájékoztatni a nyilvánosságot, másnak erre nem adott felhatalmazást.

 

Robert Fico a múlt héten november második felére ígérte,. hogy megnevezi a Smer elnökjelöltjét.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!