Ne zaklassák a családomat – követelte Andrej Babiš cseh miniszterelnök volt felesége abban a videóüzenetben, amit vasárnap este tettek közzé, egyúttal elítélte azt az interjút, amelyet cseh újságírók Babiš fiával készítettek .

 

„Mint az ifjabb Andrej Babiš édesanyja kötelességemnek érzem, hogy megszólaljak az én és a fiam magánélete elleni támadások kapcsán”

 

kezdte mondandóját, majd kijelentette, hogy a Zoznam Správ riportereit figyelmeztette, hogy az ifjabb Babiš beteg. „Ennek ellenére elkészítették az interjút Andrej Babiš kormányfő lejáratására” – tette hozzá.

 

„Megkérek minden rendes újságírót, hogy ne zaklassanak minket, még az utcára sem tudunk már kimenni”

 

 hirdetes_810x300  

mondta, Beáta Babiš. Jelezte, hogy többet nem hajlandóak kommunikálni az interjút készítő két újságíróval.

 

A cseh kormányfő fia fontos  tanú lehet a Gólyafészek-ügyben, amelyben Andrej Babišt szubvenciós csalással gyanúsítják. Politikai ellenfelei szerint addig, amíg tisztázódik a fiával kapcsolatos ügy, le kéne mondania.

 

Az ifjabb Babiš jelenleg Genfben tartózkodik, ott bukkantak rá az újságírók, akiknek a férfi többek között azt mondta, hogy akarata ellenére hurcolták el Krímre. A sajtóban megjelent állítások szerint Beáta Babišová, a férfi édesanyja mindvégig jelen volt az interjú készítése közben, és akkor nem tiltakozott. A miniszterelnök azt mondta, hogy fia önszántából utazott a Krímre, senki sem hurcolta el.

 

Ennek ellenére könnyen lehet, hogy a cseh kormány a Gólyafészek ügy miatt megbukik. A képviselők pénteken fognak szavazni a Babiš-kormány további sorsáról. Miloš Zeman cseh államfő az interjú keltette botrány kirobbantása után jelezte, hogy ha még meg is vonják a  bizalmat a jelenlegi kabinettő, akkor is újra Babišt bízza meg kormányalakítással.

 

Körkép.sk, HNOnline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!