Bugár Béla, a koalíciós Most-Híd párt elnöke szeretne bekerülni az államfőválasztás második fordulójába – jelentette ki vasárnap a TA3 Politikában (V politike) című vitaműsorában. Véleménye szerint a szavait csak nagyon komoly dolgok hatására vonná vissza, de ezek közé nem tartozik Miroslav Lajčák külügyminiszter esetleges indulása az államfőválasztáson

 

Bugár szerint abban az esetben, ha megválasztanák köztársasági elnöknek, akkor a párt élén olyasvalaki váltaná, akit a Szlovák Köztársaság polgárai nagyon jól ismernek. A pozícióit viszont nem adja fel az államfőválasztás előtt. Véleménye szerint egy ember nem akkor válik párokon felül állóvá, ha lemond a parátjáról, hanem akkor, amikor képes az összes ember képviseletére.

 

Bugár szerint a Ján Kuciak és Martina Kušnírová halála utáni tüntetések szükségesek voltak a társadalom számára. A tüntetések szervezőit azért dicsérte meg, mert nem hívtak meg politikusokat a megmozdulásokra. Elmondása szerint a nyilvánosság és az egyes ellenzéki politikusok tanultak abból, hogy ne ítéljenek első látásra. „Amikor Lučanský úr lett az új országos rendőrfőkapitány, akkor rögtön azt beszélték, hogy Kaliňák embere. Ma meg már mindenki dicséri őt, még a média is“ – jegyezte meg Bugár.

 

 hirdetes_810x300  

Ami a kormányfői posztot illeti, Bugár szerint a jelenlegi miniszterelnök – Peter Pellegrini – rétorikája másabb, mint amilyen az elődjéé, azaz Robert Ficoé volt. A Most-Híd elnöke szerint míg Fico tapasztaltabb volt, addig Pellegrini sokkal inkább kompromisszumképes, amit Bugár pozitívan értékel.

 

Bugár elmondása szerint a koalícióban nem lát jelentős problémákat. A nyugdíjkorhatár-plafont illetően a Most-Híd más véleményen van, mint a Smer. „Én úgy vélem, hogy ez nem szociális érzékenység. De ha ők erről meg vannak győződve, akkor csak tessék. Emiatt nem fog bukni a kormány“ – konstatálta Bugár.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!