Nyitókép: Twitter/reprofotó

 

Az embercsempészek folyamatosan új módszereket találnak ki arra, hogy a kétségbeesett, Európába tartó migránsokon gazdagodjanak meg.

 

A Marokkó és az észak-afrikai spanyol enklávé, Melilla közötti szakaszon ténykedő határellenőrök matracok belsejébe varrott afrikai migránsokra bukkantak. A csempészük ezzel a módszerrel akarta őket illegálisan átvinni az Európai Unióba.

 

 hirdetes_810x300  

Az esetre a spanyol El Periodico hírportál hívta fel a figyelmet. Tájékoztatásuk szerint az áruszállító autó sofőrje elmenekült Marokkóból. A matracokat műanyag zacskóba húzva rögzítették a kocsi tetejére.

 

A két migráns leleplezéséről szóló felvételt Jon Iñárritu baszk szenátor tette közzé azzal a kommentárral, hogy ha semmilyen biztonságos módszer nem fog létezni a menedékkérésre, akkor továbbra is elő fognak fordulni az ilyen esetek.

 

Minden bizonnyal az első olyan estről volt szó, amikor a spanyol határőröknek matracokba varrott migránsokat sikerült leleplezniük. A szervezett bűnbandák újabb és újabb módszereket keresnek arra, hogy profitáljanak az Európába igyekvő emberek utolsó reményéből.

 

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!