A mai napon több mint 680 ezer diák veszi át a 2018/2019-es tanév első félévének értékelését, azaz a félévi bizonyítványt.

 

Több mint 57 ezer elsőosztályos alapiskolás diák számára ez lesz az első olyan komplex értékelés, amit hazavihetnek. A félévi értékelést 2321 alapiskolában 473 900 diáknak, míg 837 középiskolában 206 800 tanulónak adják át a tanárok.

 

„Az előkészítő és nulladik évfolyamban, illetve az alapiskola alsó tagozatatának első osztályától a negyedik osztályáig az értékelést szóban is el lehet végezni az alábbi fokozatok alapján: nagyon jó eredményeket ért el, jó eredményeket ért el, kielégítő eredményeket ért el, elégtelen eredményeket ért el”

 

– tájékoztatott az oktatásügyi minisztérium, majd hozzátette, hogy a félévi bizonyítvány része lehet egy szóbeli értékelés is, melynek során a tanár értékeli a diák tudását, képességeit, szokásai és magatartását. Ez a szóbeli értékelés sosem tartalmazhat negatív és elítélő kijelentéseket, hiszen mindig konstruktívan és ösztönzően kell hatni a diákokra.

 hirdetes_810x300  

 

A félévi bizonyítványkivonat formáját az iskola vagy az osztályfőnök határozza meg, ez a dokumentum nem helyettesíti a hivatalos, vízjeles bizonyítványt. A vízjeles, fejléccel, bélyegzővel, a gyerek adataival ellátott hivatalos dokumentumot a diákok csak év végén kapnak, azon mindkét félév jegyei szerepelnek minden tantárgyból.

 

A félévi értékelés átvétele után a gyerekekre február 1-jén, azaz pénteken egynapos szünet vár.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!