Nyitókép: teraz.sk

 

Hétfőn lép életbe az osztrák Egészségügyi Minisztérium új rendelete, mely szigorítja a COVID-19 tűzfészkeiből érkező utasokra vonatkozó előírásokat.

 

A rendelet értelmében az eddigi négy napos teszt helyett frissebb, három napos negatív vírustesztet fog kelleni bemutatnia mindenkinek, aki a 32 megjelölt országból érkezik és Ausztriába kíván belépni.

 

Az országok listáján azok szerepelnek, ahol magasabb a fertőzésveszély. Ausztriában az elmúlt napokban megnövekedett fertőzések jó része is ezekkel az országokkal függ össze.

 hirdetes_810x300  

 

A listán a legtöbb balkáni ország szerepel, rajtuk kívül Svédország, Portugália, az USA, Brazília és India is.

 

Az Ausztriába belépni kívánó, listán szereplő országokból érkező személyek, vagy felmutatják a legfeljebb 3 napos negatív koronavírus-tesztet, vagy az országba való belépést követően két napon belül COVID-19 tesztnek vetik alá magukat.

 

Az előírások minden osztrák és uniós állampolgárra, valamint Svájc, Lichtenstein, Izland és Norvégia állampolgáraira vonatkozik.

 

Ausztria szigorította a szabályokat azok számára is, akik a 32 ország egyikéből sem érkeznek, de schengeni övezetből jönne. Az ilyen utasokra eddig 14 napos karantén várt, melyet rövidíteni lehetett, amint megvolt a negatív teszteredmény. Az új rendelet értelmében szintén kötelező a tesztelés és a karantén is, melyet már nem lehet lerövidíteni, azaz ki kell várni a 14 napot.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!