Nyitókép: webnoviny.sk

 

Ütött a végzet órája a kutyák számára Észak-Koreában. Kim Dzsongun, a kedves vezető ugyanis házi kedvencek millióiról jelentette ki, hogy „a dekadencia és a burzsoázia szimbólumai.” Egyben utasította az állami hivatalokat, hogy kobozzák el őket az emberektől. Kijelentette azt is, hogy a kutyatartás mostantól törvénytelen lesz.

 

A tányéron végzik

 

Az elkobzott négylábúak az éttermekbe, kutyahúsra specializálódott üzletekbe, vagy állatkertekbe kerülnek, ételként, hivatalosan más állatok számára.

 hirdetes_810x300  

 

A dél-koreai Cho-sun Ilbo napilap szerint azonban a lépés valódi indítéka az északi országban dúló egyre súlyosabb élelmiszerhiány, ami miatt már a lakosság is elégedetlenkedik.

 

A hivatalok már feltérképezték a kutyatulajdonosokat, és kötelezik őket azok leadására, ellenkező esetben erővel veszik el és megölik őket,“

 

– írja a napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

 

Észak-Koreában inkább a gazdagabb, társadalmilag magasabb osztályba tartozó réteg tart kutyát, de a forrás szerint titokban ők is neheztelnek a vezérre. Szembeszállni az új intézkedéssel azonban nem mernek.

 

Éhinség az országban

 

Az ENSZ legutolsó jelentése szerint a 25 milliós országban a lakosság mintegy 60 százaléka szenved az élelmiszerhiány miatt. Az atomprogram miatt bevezetett nemzetközi szankciók csak rontanak a helyzeten, melyhez hozzájárulnak a természeti katasztrófák is, tönkretéve a termést.

 

A The Daily Mail szerint a disznó vagy a marhahús szinte elérhetetlen áru, így a kutyahús az elkobzott ebekből helyettesítheti azt, csökkentve ezzel az éhínséget.

 

A kutyahús egyébként igazi csemege a Koreai-félszigeten. Dél-Koreában több kutyafarm is működik, ahol kutyák millióit tartják a húsuk miatt, bár igaz, hogy ez a szokás lassan kezd kihalni.

 

webnoviny.sk

Megosztás:
Címkék: Kim Dzsongun

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!