Nyitókép: MTI (archív)

 

Frissítve: 09.52 A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy „déli irányba” ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az „bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”.

 

A kormányfő a műsorban kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat.

 

 hirdetes_810x300  

Ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a szokásostól eltérő oktatást és megvédjük a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást – fogalmazott.

 

Hozzátette: a vírussal szemben az idősek a legkiszolgáltatottabbak, ezért nagyon fontos, hogy megvédjék őket a fertőzéstől.

 

Szólt arról is, hogy a fertőzések száma nem lényegtelen, de a legfontosabb, hogy az emberek ne haljanak bele a vírusba.

 

A betegségből meg lehet gyógyulni. Biztos nem kellemes, megkínozza az embert a koronavírus-fertőzés, de nagyon sokan  felépülnek – fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vírussal szemben a legkiszolgáltatottabbak az idősek, ezért minden figyelmet az ő védelmükre kell fordítani.

 

Hangsúlyozta: fel kell lépni a vírus behurcolása ellen. Felidézte: nyáron bevezették az egyes országok fertőzés szerinti osztályozását, de szeptember 1-jétől nem lehet fenntartani ezt a rendszert és szigorítások jönnek.

 

„Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni”

 

– jelentette ki.

 

A kormányfő hangsúlyozta: nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellő óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy „déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”.

 

A kérdésre, hogy az egészségügy felkészült-e arra, ha nőni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormányfő elmondta: március közepén komoly, a védekezéshez szükséges eszközparkot alakítottak ki, amit majd ősszel tudnak használni.

 

Mindenki aludjon nyugodtan, minden eszköz rendelkezésre áll – fogalmazott.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!