Nyitókép: webnoviny.sk

 

A jelenlegi szabályozás értelmében nem az egészségbiztosítók fizetik az antigéntesztelést az egyes mintavételi helyeken. Az ezzel kapcsolatos kiadásokat az állam állja (azaz mindnyájan, hiszen tudjuk, semmi sincs ingyen), mégpedig az egészségügyi biztosítóval való keretszerződés értelmében.

 

Ahhoz, hogy az antigénteszteket a közegészségügy fizesse, az kell, hogy maga az orvos végezze el a tesztelést a rendelőben a paciens kivizsgálása kapcsán, amennyiben az tüneteket produkál. Ilyen esetben az egészségbiztosítók fizetik a PCR-tesztelést is.

 

A szaktárca és az egészségügyi biztosítók közötti új egyezség értelmében azonban PCR tesztekből már csak legfeljebb havi kettőt fizet át a biztosító.

 hirdetes_810x300  

 

„Február 1-től érvényes, hogy legfeljeb havi két PCR-tesztelés ára kerül átfizetésre. Ha ennél gyakoribb tesztelésre van szükség, ajánljuk az antigétesztet“

 

– nyilatkozta Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

 

A korlátozás azokra a személyekre vonatkozik, akik adott hónapban egymás után két negatív tesztet produkáltak. Visszaélések merültek fel ugyanis az emberek részéről. Mégpedig úgy, hogy bejelentették, külföldről érkeztek haza, és mivel úgyis home office-os munkájuk volt, karanténba vonultak és kivárták az ingyenes PCR teszt  lehetőségét. Ennek most befellegzett.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!