Nyitókép: MTI

 

Magyarországon a beoltottak száma már 3,7 millió körül jár. Ennek köszönhetően szombaton a teraszok is megnyithattak. Várható, hogy a labdarúgó bajnokság utolsó, esetleg utolsó két fordulóját is már szurkolók előtt játszhatják.

 

A kormány.hu oldalon leírtak alapján a további könnyítések 4 millió beoltottnál a következők:

 

–    A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.

–    Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.

–    A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.

–    A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.

–    A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.

–    Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

–    A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

–    A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

–    A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata.

 

 hirdetes_810x300  

Az intézkedések jelentős része védettséghez (védettségi igazolványhoz) kötött. Kérdés, hogy hogyan lesznek kezelve például a határon túli magyarok, akik közül sokan már szintén rendelkeznek oltással, de erről nincs a magyar jogszabályoknak megfelelő védettségi igazolványuk, csak a saját országukban államnyelven kiállított bizonylat.

 

A Körkép.sk ezzel kapcsolatban a magyar kormányhoz fordult bővebb tájékoztatásként. Amint választ kapunk kérdéseinkre, beszámolunk róla olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.