Nyitókép: archív

 

A külföldi kirándulás lehetősége akár már május vége előtt megnyílhat, mondta Martin Klus (SaS) a TA 3 vasárnapi politikai vitaműsorában.

 

A külügyi államtitkár hozzátette, hogy a szakértői konzílium azt javasolja a járványügyi bizottságnak, hogy már május 15-től váljék lehetővé a külföldi utazás.

 

Klus szerint ún. utazási szemafor léphet életbe, mely csoportosíthatja az egyes országokat az ott érvényes járványügyi helyzet szerint.

 hirdetes_810x300  

 

„Könnyítenünk kell a pihenési célú utazások tiltásán, hogy uniós szinten is koordinálni tudjuk,“

 

pontosította Klus. Hangsúlyozta, hogy Szlovákiában az egyik legjobb a járványügyi helyzet az EU országai közül, ezért a fokozatos nyitás igénylése érthető

Tomáš Valášek független képviselő megismételte, hogy az EU dolgozik az egységes zöld úti okmányon, mely június közepétől léphet életbe és az EU-n belüli utazást szabályozná. A nemzetközi személyi mozgás a negatív teszt, fertőzésen való átesés és az oltás alapján lenne meghatározva.

 

Marián Kéry (Smer-SD) arra figyelmeztetett, hogy egyelőre nem tudni, hogy melyik vakcinák lesznek elfogadva a zöld útlevélben és melyek nem.

Valášek szerint Szlovákiának magának kellene meghatároznia, hogy melyik vakcinákat fogadja el és melyeket nem.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.