Nyitókép: Magyarország Kormánya/YouTube

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió „Jó reggelt Magyarország!“ című műsorában a koronavírus-járvány negyedik hullámáról azt mondta, hogy a szakértők szerint ennek a hullámnak már a csúcsán vagyunk, sőt: talán már lefelé jövünk. Ugyanakkor újra az oltás fontosságát hangsúlyozta, hiszen a következő hullám fertőzésszámát csak a magas átoltottság tudja csökkenteni.

 

A miniszterelnök szerint a karácsony kérdése szintén az oltottságtól függ:

 

„Ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk lesz, ha be vagyunk oltva, akkor nagykarácsonyunk. Ha nem akarunk félelemben ülni szenteste az ünnepi asztalnál, akkor oltassuk be magunkat.”

 

Orbán elárulta, hogy az  5-11 év közötti korosztály számára kifejlesztett vakcinából 70 ezer darab érkezik a következő napokban és az ő oltásuk az oltópontokon, valamint a háziorvosoknál már december 15-én elkezdődhet.

 hirdetes_810x300  

 

A 2022-es költségvetést érintve Orbán Viktor kifejtette, hogy azt nem kell módosítani a tervezett nyugdíjemelés miatt. Indoklása szerint ugyanis mivel veszélyhelyzet van, ezért a költségvetés egyes részeinek módosításához nem szükséges parlamenti jóváhagyás. Jövőre nemcsak az aktuális nyugdíj, hanem a 13. havi nyugdíj is 5%-kal fog emelkedni.

 

Ha van miből adni, az ember szívesen ad és a gazdaság a mögöttünk hagyott évben, és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd

 

– fogalmazott.

 

Ezenfelül pénteken várható a magyar Alkotmánybíróság döntése, ami a kormányfő szerint leegyszerűsítve arról szól, hogy a bevándorlás kérdésében a brüsszeli szabályokat, vagy a magyar törvényeket kell-e figyelembe venni, illetve melyiknek van elsőbbsége a másikkal szemben. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a magyaroknak az a fontos, amit a magyar Alkotmánybíróság mond.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!