Nyitókép: welt.de

 

Óriási botrány van kialakulóban Németországban, miután kiderült, hogy a kormányzó SPD párt egyik buliján több meghívott nőnek partidrogot adhattak.

 

Miután egyes fiatal nők másnap nem emlékeztek arra hogy mi történt, feljelentést tettek a rendőrségen, számol be a hírről német forrásokra hivatkozva a mandiner.

 

A rendőrségi nyomozás az RTL értesülései szerint jelenleg kilenc nő vallomásán alapszik. A partin Olaf Scholz kancellár mellett több parlamenti képviselő is részt vett.

 hirdetes_810x300  

 

Az SPD társelnöke, Lars Klingeilt sokkolta hír. A Die Welt napilapnak úgy fogalmazott, hogy dühíti, hogy ilyesmi megtörténhetett egy SPD által szervezett rendezvényen.

 

A rendőrség sajtóhírek szerint súlyos testi sértés gyanúja miatt vizsgálódik egy 21 éves nő feljelentése után, aki „egy politikai párt nyári buliján“ vett részt. Másnap azonban semmi emléke nem volt a történtekről, így orvosi vizsgálatra ment, majd feljelentést tett a rendőrségen.

 

A hírek szerint a rendezvényen a kancellár és parlamenti képviselők mellett mintegy ezren vettek részt így nem kizárt, hogy a feljelentők száma még nőni fog.

 

Az SPD mindenesetre elítélte a „szörnyű tettet“ és arra bíztatott mindenkit, hogy indokolt esetben szintén tegyenek feljelentést.

 

Olaf Scholzot érzékenyen érintheti a hír akkor, amikor Boris Johnsos brit miniszterelnök is lemondásra kényszerült. A Johnson elleni támadásokra szintén egy covid alatti politikai buli adta a kezdőlökést.

 

Körkép.sk/mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.