Nyitókép: SITA

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton sajnálja, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a 2022-es szezon után befejezi F1-es karrierjét. A Mercedes brit pilótája, aki a német versenyzővel 2017-ben és 2018-ban is együtt küzdött a világbajnoki címért, elismerte, hogy azért is alakult ki barátság köztük, mert mindketten hozzászólnak az össztársadalmi témákhoz.

 

A Vetteltől 2 évvel idősebb Hamilton egyelőre nem tervezi, hogy búcsút int a száguldó cirkusznak.

 

” Szomorú lesz a távozását látni, váratlanul lettünk barátok. Nem egyszerű kapcsolatot kialakítani olyan valakivel, akivel ugyanazokért a célokért küzdünk. Az összes pilóta közül Seb volt az első, aki támogatott a tevékenységeimben. Saját útját járja, küzd azért, amiben hisz. Azt gondolom, hogy a Forma 1 történetében senki más nem tette meg azt, amit mi ketten, Igyekszünk összefogni az embereket és a kockázat árán is beszélni a problémákról. A szövetségesemnek tartom őt,”

 

– mondta Hamilton Vettelről.

 hirdetes_810x300  

 

Hamilton saját szavai szerint még sokáig konkurenciaképes lesz és örökre az F1 része marad.

 

A Ferrari pilótája, a monakói Charles Leclerc idén eddig három győzelmet szerzett és tízszer állhatott a dobogóra. Bár az idei évadban már csak legfeljebb a második helyen végezhet a biztos győztes Max Verstappen mögött, a 25 éves pilóta már a 2023-as szezonra koncentrál annak érdekében, hogy a Rex Bullt és a Mercedeseket is le tudják győzni.

 

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!