Nyitókép: Theguardian.com (a kép illusztráció)

 

A Wagner-csoport harcosai már Bahmut központjának a közelében vannak – állítja a zsoldoscsapat vezére, Jevgenyij Prigozsin egy, a Telegramon közzétett videóban, amely állítólag Bahmut központja közelében mutatja a wagnereseket.

 

A Prigozsin által közzétett videón egyenruhás férfiak láthatók, akik a Wagner-csoport zászlóját lengetik egy félig lerombolt többemeletes épületen. Az egyik férfi táncol, és egy gitárt tart a kezében, ami a Wagner-csoport nem hivatalos becenevére utal. Prigozsin kommentárjában azt írja, hogy a videót „gyakorlatilag” Bahmut központjában forgatták. A Reuters ügynökség azonban rámutat, hogy a videó felvételének pontos helyét nem lehet azonnal leellenőrizni.

 

Az ukrán hadsereg vezérkara csütörtökön a Telegram platformon közölte, hogy Oroszország folyamatosan támadja Bahmutot, és továbbra is előrenyomul. Szerhij Rahmanyin ukrán parlamenti képviselő ugyanakkor kijelentette, hogy Ukrajnának előbb-utóbb ki kell vonulnia Bahmutból. Szerinte „nincs értelme mindenáron megtartani a várost”.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!