Nyitókép: SITA

 

A Körkép.sk értesülései szerint március 10-én Dunaszerdahelyen ülhet tárgyalóasztalhoz a Szövetség-Aliancia MKP platformja és Gyimesi György. Megbeszélésük tárgya a közelgő parlamenti választásokon való esetleges közös indulás lehetőségének megvitatása lesz.

 

Portálunk úgy tudja, hogy a találkozót Berényi József, az MKP platform vezetője kezdeményezte. Forró Krisztián pártelnök sajtóhírek szerint még nem döntött arról, hogy ő maga is részt vesz-e a találkozón.

 

 hirdetes_810x300  

Szeretné, ha Gyimesi György a Szövetség-Aliancia választási listáján indulna?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A Szövetségnek égetően szüksége van arra, hogy a magyar szavazatokat maximalizálni tudja. A különböző felmérések általában a parlamenti küszöb környékén mérik a formációt. Ennek ellenére a Most-Híd platform hivatalosan, az Összefogás platform pedig a háttérből próbálja ellehetetleníteni azt, hogy Gyimesi a Szövetség listáját erősítse. Solymos László, Rigó Konrád és Agócs Attila (mind a liberális Most-Híd platformból) már jelezték, hogy elfogadhatatlan számukra Gyimesi György. A Világi Oszkár által irányított Összefogás platform pedig a háttérből, a média befolyásolása által igyekszik elutasító hangulatot teremteni Gyimesivel szemben.

 

Az OĽaNO is lépett

 

A Körkép.sk úgy tudja, a napokban az OĽaNO elnöke, Igor Matovič is levelet intézett a Szövetségnek. Ebben felajánlotta a közös indulás lehetőségét az MKP platform tagjai számára. Berényi József és Forró Krisztián értesüléseink szerint egyelőre nem reagált a megkeresésre. Ellenben Gyimesi Györgyöt Berényi tárgyalásra hívta. Berényit a Fórum Intézet furcsa felmérése a leginkább megválasztható felvidéki magyar politikusnak hozta ki, amire a Most-Híd és az oligarcha platform Összefogás nem számított.

 

A március 10-i találkozó vélhetően megvalósul, de hogy milyen eredménnyel, azt nehéz megmondani. Annál is inkább, mert a Szövetség alapszabálya értelmében a Most-Híd és az Összefogás vétózhat bármit, amiről az MKP platform és Gyimesi esetleg megegyezik. Kérdés tehát, hogy kinek a nevében és miről tud egyáltalán érdemben tárgyalni az MKP és Gyimesi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!