Nyitókép: twitter, reprofoto

 

Frissítve: 09.55 Egy mellszoborba rejtették a bombát.

Amint arról a Körképen beszámoltunk, Szentpétervár belvárosában robbanás történt egy kávéházban, amelyről az ukrán Ukrajinszka Pravda azt írta, hogy Jevgenyij Prigozsiné, aki a Wagner-csoport vezetője. A TASS szerint egy ismert katonai blogger, Vladlen Tatarszkij életét vesztette, 30 személy pedig megsérült.

 

A mellszobrot egy szentpétervári kávézóban adták át Tatarszkijnak ajándék gyanánt az általa szervezett beszélgetésen, az átadásról videó is készült:

 

 

 hirdetes_810x300  

 

 

Az orosz hatóságok szerint ukránok lehettek az elkövetők, de a kávézó egykori tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője ezt kizártnak tartja, szerinte valamely szélsőséges csoportosulás követhette el. Ukrán források pedig a Mandiner szerint azt boncolgathatják, lehet, hogy a Kreml akart ezzel az akcióval az egyre önállóbbá váló Prigozsinnak üzenni.

 

Időközben Tatarszkij meggyilkolásának gyanúja miatt a nyomozók őrizetbe vettek egy 1997-ben született, Darja Trepova nevű szentpétervári nőt. Ezt az Interfax ügynökség egy meg nem nevezett tisztségviselőre hivatkozva írta. Az orosz hatóságok ugyanakkor az eredeti 25-ről harminckettőre frissítették a szentpétervári kávézóban történt vasárnapi robbanásban megsérültek számát. Az egészségügyi minisztérium szerint közülük tíz állapota súlyos.

 

Körkép.sk/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.