Ha mondanunk kellene 5 fontos kiegészítőt, ami elengedhetetlen egy házba vagy lakásba, akkor biztosan ott lenne a szeméttároló, talán az első helyen. Nem is véletlen, hiszen enélkül nem működhet megfelelően egy háztartás. 

 

Gondoljunk bele abba, hogy milyen lenne, ha nem tudnánk egy arra alkalmas tárolóba dobni a szemetünket. A kosz és a szemét venne minket körül nap mint nap az otthonunkban. Ezért fontos beszerezni egy Curver szemetes kukát. Így elkerülhetjük, hogy a szemét a földön landoljon.

 

Milyen szemetes tárolót válasszunk magunknak?

 

 hirdetes_810x300  

Talán az ideális szeméttároló leginkább praktikussági szempontból fontos. Azért kerül hátrányba a dizájn, mert legtöbbször ezeket a szemeteseket próbáljuk elrejteni. Viszont vannak olyan kukák, amiket nincs értelme egy szekrény belsejébe dugni, hiszen esztétikusak és tökéletesen illenek az élettérbe.

 

Praktikusság szempontjából miket vegyünk figyelembe?

 

  • Alkalmazkodjon az otthonunk és a háztartás méretéhez! Akár eldugva, akár látható helyen tartjuk a szemetest, mindenképpen a konyhánk és a háztartás méretét is vegyük figyelembe, ha szeméttárolót választunk. Egyértelműen egy kis háztartásnak, ahol egyedül, maximum 2 ember él, ott nincs szükség nagy tárolóra.
  • Legyen stabil és időtálló! Ha szemetest vásárolunk, akkor az legyen olyan, ami hosszú ideig része lesz a háztartásunknak. Lehet az a szemetes a konyhában vagy bárhol a házban, szolgálja ki az igényeinket hosszú időn keresztül.

 

Dizájn szempontjából miket vegyünk figyelembe?

 

  • Ha eldugott helyen, például a mosogató alatti szekrényben fogjuk tartani a szemetest, akkor a dizájn majdnem hogy mindegy, ha nincsen egyéni igény. Ha így tartjuk a szekrényt, akkor csak a praktikusság szempontjából érdemes nagy figyelmet fektetni a méretre és a formára.
  • Ha nyílt térben tároljuk a szemetest, akkor viszont már nagy figyelmet kell fektetni arra, hogyan is néz ki. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen a kivitelezése, hiszen ilyenkor célszerűbb a billenőfedeles vagy a pedálos változatokat választani. Így kiválóan távol tarthatjuk a kellemetlen szagokat az életterünktől.

 

A méret is lényeg!

 

Mint már tudjuk, fontos a szemetesünk mérete, mert nem mindegy, hogy egy 2 vagy 5 fős háztartást szolgál ki. Persze ha már rutinosak vagyunk, akkor nem okoz gondot a megfelelő modell kiválasztása, de sajnos a frissen összeköltözöttek vagy fiatal párok könnyen alulbecsülhetik a heti szeméttermelésüket. Továbbá az is lényeges, hogy az üzletekbe beszerezhető szemeteszsákok is kiválóan passzoljanak a leendő kukánkba.

 

Bár nem is gondoltuk volna, hogy mennyi fontos dologra kell figyelnünk, ha szemetest vásárolunk. Tényleg furcsának tűnhet, de ha kis rutint szerzünk, akkor ránézésre tudni fogjuk, hogy melyik lesz opcionális számunkra. A lényeg, hogy mindig kielégítse a saját igényeinket, akár a praktikusság, akár a formatervezés és színvilág terén egyaránt.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!