Fantasztikus jubileumhoz ért a DGS Dögös Sprint Ha eddig mindegyiken részt vettél akkor azért, ha eddig nem vettél részt egyiken sem, akkor pedig azért is ott a helyed Felvidék egyik legnépszerűbb jótékonysági eseményén.

 

Szerénytelen volna arról beszélni, hogy mennyi gyermeknek tudott, illetve milyen szinten segíteni a DGS Dögös Sprint, ami sokkal több egy futóversenynél, hiszen igazi emblematikus történéssé vált Gúta életében és sokan emiatt ismerték meg városunkat. A rendezvény sikere jó értelemben az egyszerűségében rejlik, hiszen jó szándékú emberből mindig elég van, ám ennyire könnyen sehol máshol nem tudnak segíteni, mint a népszerű gútai futáson.

 

Idön Gáborka orvosi kezelésének támogatásáért futnak

 

Ha egy üzlet beindul

 

Ez már rég nem egy sportrendezvény, inkább egy közösségi esemény, egy szociális tér, ami a Hajómalom csodálatos környezetében valósul meg sokak örömére. Nem kell hozzá sportmúlt, nem kell hozzá hosszú és fárasztó felkészülés, pusztán egy kis akarat, illetve jó szándék. Sokan egyedül teljesítik a távot, sokan barátokkal, kollégákkal, mások egy családi eseménynek tekintik és gyermekeikkel kocognak egy jót, de volt már olyan, aki kutyájával, valamint olyan is, aki
babakocsit tolva, sőt volt már olyan is, amikor valaki féllábbal tudta le a távját.

 

Ha a tíz év mesélni tudna

 

A DGS szervezői valószínűleg hosszan tudnának sztorizni az eseményről, a kezdetekről, arról, hogy évről évre nőtt a résztvevők száma, hogy még a Covid idején sem maradtak távolt a futok. Arról is biztosan mesélnének, hogy sokan csak és kizárólag a DGS miatt érkeznek ide magyarok, szlovákok, illetve számos más országból való emberek. Mi is lehetne jobb városimázs, mint egy ilyen rendezvény, ahol sok-sok ember valami megfogalmazhatatlanul jóban veszt részt, miközben ők is jól érzik magukat és tesznek a saját, valamint egy kiválasztott gyermek egészségéért.

 

 

Már lehet regisztrálni

 

A jó hír, hogy ha eddig kimaradt a Dögös Sprint az életedből, most bepótolhatod, hiszen az idei, a tizedik eseményre már lehet regisztrálni,  itt tudsz.

 

Ebben az évben május 27-én lesz az a nap, amikor megmozdul a városunk és jó példával jár el, tedd ez te is
és hívd el a barátaidat is, hogy együtt mondhassátok el, mi megtettük.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.