A polírozás megfelelő végrehajtásához számtalan eszközre és kiegészítőre van szükség, amelyek nagy szerepet játszanak abban, hogy az eredmény tökéletes legyen. Az egyik ilyen termék a polírszivacs, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a művelet hatékony és alapos legyen. Ma már többféle kialakítás közül is válogathatunk.

 

Mire jó a polírszivacs?

 

Ahogy azt már a bevezetőben is említettük, nagy kínálat érhető el ezen a területen. Elég megnézni az autofestekszeged.hu polírszivacs és párna felhozatalát, és máris elkezdhetjük a válogatást. Azonban gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mi ennek az eszköznek a célja? Mire jó?

 

 hirdetes_810x300  

A polírszivacsokat általában az autók felületének polírozása során szokás használni, de emellett motoroknál és bútoroknál is alkalmazzák. Ezért érhetőek el különböző méretben, kialakításban, valamint arra is oda kell figyelni, hogy milyen fokú, mértékű polírozáshoz keresünk szivacsot. A segítségével sokkal finomabb felületet lehet elérni, mivel eltávolítja a karcokat, egyenetlenségeket. A kezelt autó megjelenését javítja, valamint annak külseje simább és fényesebb lesz.

 

A polírszivacs kiválóan alkalmas arra, hogy a polírozópasztát vagy folyadékot egyenletesen eloszlassa a kezelt felületen. A használata egyébként gyerekjáték, mivel a kézi szerszámra egyszerűen felhelyezhető a tépőzárak segítségével. Mivel többféle kialakításban találkozhatunk velük a piacon, így egyaránt lehet őket használni finomabb vagy durvább polírozáshoz is. Természetesen minden egyes művelet előtt alaposan meg kell vizsgálni, hogy pontosan milyen felülethez lehet és ajánlott használni a szivacsot, valamint milyen lépéseket kell betartani az alkalmazása során.

 

Mindig figyeljünk oda a minőségre

 

Mivel az autó külsejének ápolásáról van szó, hogy a megjelenése minél jobb legyen, így elengedhetetlen az, hogy a lehető legjobb eszközöket használjuk a polírozáshoz. A polírszivacs esetében ez kifejezetten igaz, mivel ez az, amivel a fényesebb és simább felületet elérhetjük. 

 

Ezért sem mindegy, hogy melyiket választjuk a művelet során. Ha rosszul döntünk, akkor könnyen megsérülhet a kezelt felület, akár maradandó károkat okozva, amiket csak súlyos költségek árán lehet kijavítani.

 

Csak a megfelelő helyen vásároljunk

 

Mindenképpen olyan oldalt keressünk, ami nagy kínálattal rendelkezik és erre a területre (autó külseje) van specializálódva. Ez azért is előnyös, mert így garantáltan olyan eszközöket és kiegészítőket fogunk vásárolni, amelyek nem fognak a járműben kárt okozni. Kerüljük el az olcsó, távol-keleti oldalakat, mivel az inkább egy zsákbamacskához hasonlít, senki sem tudja, hogy mennyire fog működni az adott polírszivacs.

 

A vásárlás sokszor nem egyszerű, így még a kosárba pakolás előtt kérdezzünk meg egy szakértőt vagy az autószerelőnket, hogy a lehető legjobb terméket válasszuk.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!