Nyitókép: SITA

 

Az OceanGate Expeditions, amely a Titanic roncsához indult, végül katasztrófával végződött tengeralattjáró útját szervezte, bejelentette, hogy felfüggeszti tevékenységét. Az OceanGate tengeralattjáró öt emberrel a fedélzetén júniusban utolsó útján felrobbant. Minden utas elpusztult.

 

A baleset okát a kanadai és az amerikai hatóságok vizsgálják. Már az első órákban és napokban azt követően, hogy a parti őrség megkezdte az elveszett tengeralattjáró felkutatását, olyan információk derültek ki, melyek a tengeralattjáró kezelőjének esetleges jogsértéseiről szóltak. Szakértők már korábban is figyelmeztették a céget, hogy a tengeralattjáró nincs kellőképpen tesztelve, a sajtó felidézte a cég vezérigazgatójának, Stockton Rushnak korábbi nyilatkozatait, amelyek a szabályozásokhoz való laza hozzáállásra mutatott rá. Rush júniusban egy balesetben meghalt.

 

 hirdetes_810x300  

A Titanic roncsától mintegy 500 méterre lévő óceánfenék vizsgálata után az amerikai parti őrség egy tengeralattjáró maradványait halászta ki, valószínűleg emberi maradványokkal. A nyomozók remélik, hogy a roncsok alaposabb vizsgálata segít a baleset okának tisztázásában.

 

A baleset többek között vitát váltott ki arról is, hogy ki fizesse a dúsgazdag emberek mentőakcióit, akik extrém tevékenységekkel és turizmussal foglalkoznak. Ilyen például a kellő felkészültség nélküli hegymászás, vagy az óceán fenekére utazás.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!