Elérkezett a családi nyaralás időszaka? Szeretnénk még tudatosabbak lenni a bőrápolásban, de eltévedtünk a kozmetikumok széles kínálatában? Ez esetben ez a cikk támpontként szolgálhat, hiszen hozunk néhány tippet bio fényvédők és bőrnyugtató kozmetikumok terén.

 

Miért olyan fontos a hatékony fényvédelem? 

 

Nem kizárólag a nyári időszakban lényeges, de ilyenkor még fokozottabb figyelmet kell fordítanunk bőrünk megóvására a káros UV-sugárzással szemben. Jó, ha már a nyaralás előtt időben beszerezzük a megfelelő készítményeket. Ezt megtehetjük a BIOLA Webshop fényvédelmet nyújtó termékeinek kategóriájából. 

 

 hirdetes_810x300  

A leégésnek súlyos következményei lehetnek, és minél többször történik meg, annál nagyobb a rizikó a rosszindulatú bőrelváltozások kialakulására. Ugyanakkor az UV-sugárzás hatással van a bőröregedés folyamatára is, így duplán fontos hatékony megoldást találnunk. 

 

Igen ám, de korántsem mindegy, hogy milyen készítményt választunk, ugyanis meghatározó például a bőrtípusunk is. Egy szeplős, hófehér bőrtípus esetén magasabb faktorszámú terméket célszerű választani, míg egy naphoz szokott bőr esetén a közepes védelem is ideális lehet.

 

 

Ráadásul az is lényeges kérdés, hogy milyen más bőrregeneráló hatóanyagok találhatók az adott fényvédő kozmetikumban. Dönthetünk a bio szemléletű természetes fényvédők mellett is. A fizikai fényvédők ásványi szemcsékkel óvnak és még akár az SPF40 bőr fényvédelem mellett is barnulhatunk.

 

Ajánlott készítmények, hogy a legjobbat nyújtsuk önmagunknak

 

A BIOLA Bio Bíbor kasvirág fényvédő krém SPF25 javasolt mindazoknak, akiknek a bőre már rendelkezik egy alapszínnel, vagyis kellően naphoz szokott. Közepesen vízálló termék, amely hatóanyagai révén segíti a bőr természetes védekezőképességét, illetve biztosítja a szabadgyökökkel szembeni védelmet. Érzékeny bőr esetén is nyugodt szívvel alkalmazható, vízparti nyaraláskor tervezett vízlepergető fényvédő, amely mellett szépen lebarnulhatunk.

 

Amennyiben problémás, pattanásos bőrre keresünk hatékony opciót, ez esetben a BIOLA Bio Kakaóvaj Turmeric fényvédő krém SPF40 a legmegfelelőbb. A benne található cink-oxid pigmentekkel gondoskodik a fényvédelemről, amely egyúttal jótékony hatású a pattanásos bőrállapotra is. Kurkuma antioxidánsaival és egyéb bioaktív hatóanyagaival pedig segít felvenni a harcot a bőröregedés folyamataival, illetve a fényártalmakkal szemben. 

 

Kisgyermekeknek is kiváló, ugyanis magas fokú védelmet garantál. Sőt, tökéletes választás az aktívabb vízparti elfoglaltságokhoz, mivel közepesen vízálló, vízlepergető termék.

 

A napozás utáni bőrápolás jelentősége

 

Nem szabad megfeledkeznünk a napozást követő tápláló-nyugtató gondoskodásról sem, mivel a bőrünk a fokozott igénybevétel miatt könnyen kiszáradhat, ez pedig teret engedhet az apró hámsérüléseknek is. A legjobb, ha olyan komplex készítményt választunk, amely hidratál, táplál, regenerál, valamint segíti a barnulási folyamatokat is. Ilyen például a Bio Kandilla napozás utáni Time Defence Testápoló. 

 

Élvezhetjük a nyári napsütést, a vízparti kikapcsolódást bio kozmetikumok alkalmazásával felelősségteljesen, a tudatos bőrvédelem jegyében.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!