Nyitókép: SITA

 

A Szociális Biztosító soron kívül 10,6 százalékkal emelte az összes nyugdíjat. A kedvezményezettek augusztusi fizetési dátumukkal kapják meg ezeket a júliusi valorizációs pótlékkal együtt.

 

A nyugdíjemelésről szóló határozatot a biztosító a következő napokban eljuttatja a változásokkal érintett valamennyi jogosulthoz.

 

 hirdetes_810x300  

Az emelés a szociális biztosításról szóló törvény módosításához kapcsolódik

 

A Szociális Biztosító így idén már másodszor emelte meg a nyugdíjakat. Az idei év eleje óta 11,8 százalékkal nőttek a nyugdíjak.

 

A rendkívüli emelés a társadalombiztosítási törvény módosításához kapcsolódik. Ha e módosítás szerint a nyugdíjas háztartások fogyasztói árának összesített havi alapú növekedése a tavaly július 1-jétől idén március 31-ig terjedő időszakban meghaladja az öt százalékot, akkor 2023. július 1-jétől emelkednek a nyugdíjak.

 

Idén július 1-jétől a Szociális Biztosító a nyugdíjminimum összegeit is megemelte. A nyugdíjminimumok befagyasztását így „feloldották”, és ismét a létminimum összegéhez kötötték.

 

A nyugdíjminimum 30 éves nyugdíjbiztosítási idejére vonatkozó minimumnyugdíj alapösszege a korábbi havi 334,30 euróról havi 365,70 euróra emelkedett.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!