Nyitókép: virgingalactic.com

 

A Virgin Galactic magáncég csütörtökön végrehajtotta második kereskedelmi szuborbitális repülését. Most először civil utasokkal a SpaceShipTwo fedélzetén.

 

A „Galactic 02” névre keresztelt küldetést az Új-Mexikó állambeli Űrkikötőből indították. Ez volt a csúcspontja a több mint 20 éves programnak, amely a kereskedelmi űrturizmusra összpontosított. A SpaceShipTwo megközelítőleg 85 kilométeres magasságot ért el, elérve szinte a súlytalanság állapotát.

 

 hirdetes_810x300  

A fedélzeten Keisha Schahaff, egy antiguai és barbudai egészségügyi edző, aki lottón nyerte a repülést, és 18 éves lánya, Anastatia Mayers, filozófia- és fizikahallgató volt Skóciában. Jon Goodwin, egy 80 éves kalandor is csatlakozott, aki az 1972-es müncheni nyári olimpián Nagy-Britannia színeiben vett részt kenusként. Goodwinnél 2014-ben Parkinson-kórt diagnosztizáltak, és ő lett a második ilyen betegségben szenvedő ember, aki az űrbe utazott.

 

A Virgin Galactic, a brit milliárdos, Richard Branson által alapított cég júniusban repült a szuborbitális térbe első fizető utasaival – az olasz légierő tagjaival.

 

Branson eddig 800 jegyet adott el, 200 és 450 ezer dollár közötti árakon.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!