Nyitókép: SITA

 

Az orosz hadsereg az év eleje óta mintegy 280 ezer embert vett fel szolgálataiba, jelentette ki ma Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. A brit védelmi minisztérium közölte, hogy Oroszország Közép-Ázsiából érkező migránsokat és a szomszédos országok állampolgárait is toborozza katonának az ukrajnai háborúba.

 

„Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint január elseje óta mintegy 280 ezer embert vettek fel szerződés alapján a fegyveres erők soraiba,”

 

köztük tartalékosokat is – mondta Medvegyev az orosz távol-keleti látogatása során. Az exelnök elmondta, hogy találkozott a régió helyi tisztségviselőivel, hogy együtt dolgozzanak az orosz hadsereg megerősítésén.

 hirdetes_810x300  

 

A brit hírszerzés információi szerint Oroszország a szomszédos országokból is próbál embereket toborozni a hadseregbe, amit az Ukrajnában elesett egyre több katonai áldozat is szükségessé tesz.  Oroszország online hirdetéseket tesz közzé olyan országokban, mint Örményország és Kazahsztán, 495 000 rubel (4700 eur) előleget és 190 000 rubel (1800 euró) havi fizetést ajánlva fel – írta a brit hírszerzés. Ez lényegesen több, mint ezekben az országokban az átlagfizetés.

 

Moszkva a közép-ázsiai migránsoknak magas fizetést és az orosz állampolgárság felgyorsítását is ígéri a katonai szolgálatért.

 

„Legalább hatmillió közép-ázsiai bevándorló van Oroszországban, akikre a Kreml valószínűleg potenciális újoncként tekint”

 

– közölte ma a brit védelmi minisztérium. Szerinte Oroszország célja, hogy a 2024-re tervezett elnökválasztás előtt elkerülje az újabb népszerűtlen mozgósítást.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!