Nyitókép: SITA

 

Egyelőre még senki nem mondta ki, hogy végleges megállapodás született. Ha megmarad az eddigi alku, akkor a Hamász ma 11.00. órától meghirdetheti a fegyvernyugvás beálltát.

Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani katari miniszterelnök vasárnap kijelentette: bízik abban, hogy az egyezség alaptételei feszesek, és a felek közötti különbségek kicsik, és többnyire logisztikai jellegűek. „Néha óránként változnak” – mondta egy forrás.

 

A jordániai al-Ghad újság arról számolt be, hogy a Hamasz egyik forrása szerint hétfőn délelőtt 11 órakor kezdődik az ötnapos tűzszünet. Hasonló megállapodásról tud a The Washington Post is.

 hirdetes_810x300  

 

Egy másik Hamász tisztviselő viszont ennek az ellenkezőjét állította. Egy magas rangú izraeli forrás is tagadta, hogy megállapodás született a tűzszünet hétfői megkezdéséről és számos túsz szabadon bocsátásáról.

 

Eközben az Izraeli Védelmi Erők vezérkari főnöke, Herzi Halevi altábornagy jóváhagyta Izrael szárazföldi offenzívájának folytatását a Hamász terroristái ellen a Gázai övezetben – közölte a hadsereg vasárnap este, ami szintén nem a megegyezés felé mutat.

 

Nem erősítette meg a végleges megállapodást a Fehér Ház sem.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!