Nyitókép: STRINGER | Credit: REUTERS

 

A kelet-ukrajnai Harkov/Harkiv városát szombat este ért orosz rakétacsapások sebesültjeinek a száma legalább 26-ra emelkedett. Ihor Terekhov, a város polgármestere a Telegram csatornán arról számolt be, hogy a városközpontban egy lakóházat is eltaláltak. Több embert kórházba szállítottak. A sérültek között állítólag két kiskorú és egy brit újságíró is van. Korábban a helyi hatóságok arról számoltak be, hogy az oroszok egy egészségügyi intézményt, egy lakóházat, egy szállodát, egy óvodát, üzleteket és éttermeket is eltaláltak.

 

„Minden (iráni gyártmányú) Sahid drónért, minden orosz rakétáért az (orosz) terrorista állam viseli a megfelelő felelősséget” – mondta esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

 

Oroszország szombaton Ukrajnát tette felelőssé a Belgorod határváros elleni támadásért, amelynek a helyi hatóságok szerint legalább 21 halottja és 110 sebesültje volt. Ez volt az egyik legvéresebb támadás orosz területen a háború kezdete óta. Ukrajna nem kommentálta azonnal a Belgorod központját ért szombati támadást.

 hirdetes_810x300  

 

Közben az ukrán légierő azt jelentette, hogy Oroszország vasárnapra virradó éjszaka ismét drónokkal támadta Ukrajna több területét, köztük a fővárost.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!