Nyitókép: SITA

 

Christopher Nolan rendezőnek az „atombomba atyjáról” szóló filmje kapta a legtöbb jelölést az idei Oscar-díjra. Oppenheimer akár 13 Oscar-díjat is szerezhet, köztük a legjobb filmét. A fő kategóriában további kilenc jelölt van, ahol a Barbie-t, a Virágzó Hold gyilkosait és a Szegény embereket is jelölik.

 

A négy felsorolt ​​cím a kritikusok szerint a legrangosabb díj elnyerésének fő favoritja. Nolan háromórás opusza a fizikusról, Robert Oppenheimerről már sikert sikerre halmozott a Golden Globe-on, ahol nyolc jelölésből ötöt begyűjtött. Az Oscar-gálát március 10-én tartják Los Angelesben.

 

 hirdetes_810x300  

A legjobb játékfilm díja mellett Oppenheimer a rendezői díjat is átveheti, de több technikai kategóriában is nyerhet. A színészet kategóriában a főszerepet alakító Cillian Murphy színész, a feleségét alakító Emily Blunt, valamint Robert Downey Jr. is jelölést kapott a legjobb mellékszereplők körében.

 

A legtöbb jelölést kapott filmek sorában Jorgos Lanthimos rendező Szegények című vígjátéka a második, amely 11-et, valamint Martin Scorsese rendező A virágzó hold gyilkosai című történelmi drámája, mely tíz jelölés t kapott. A nyertesekről körülbelül 11 ezer tag dönt, köztük az akadémia színészei, rendezői, vágói és a filmipar más dolgozói.

 

A tavalyi Oscar-díjátadón a Minden, mindenhol, egyszerre című sci-fi látványosság dominált, amely a 11 jelölésből hétben tudott győzni.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!