Nyitókép: Gleb Garanic/Reuters

 

Oroszország több mint 3000 harckocsit veszített el az ukrajnai háború kezdete óta, ami a háború előtti teljes aktív állománynak felel meg, Moszkva azonban nagy számú öregebb páncélozott járművet tart raktárban a veszteségek pótlására – közölte a Reuters hírügynökség által idézett londoni székhelyű Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete.

 

Hozzátették: Habár Ukrajna is jelentős veszteségeket szenvedett a 2022 februárjában kezdődött invázió óta, de a nyugati katonai szállítások lehetővé tették, hogy feltöltse készleteit – áll az intézet éves jelentésében.

 

„Moszkva képes volt a minőséget mennyiségre cserélni, miközben olyan ütemben reaktivál több ezer régebbi harckocsit, amely elérheti a havi 90 darabot.”

 hirdetes_810x300  

 

– áll a jelentésben. A Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete úgy értékelte, hogy Oroszország raktárkészletei azt jelentik, hogy Moszkva „még körülbelül három évig el tudna viselni” hasonlóan súlyos veszteségeket, hiszen a készletekből pótolni tudja a harckocsikat, még ha azok alacsonyabb technikai színvonalon is vannak.

 

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!