Nyitókép: X

 

Az 54 éves Vitalij Robertusz a negyedik a Lukoil vezetői közül, akik az utóbbi két évben haltak meg.

Az olaj- és gázipari vállalat alelnöke az irodájában követett el öngyilkosságot. Orosz lapok a vállalati forrásaikra hivatkozva írják, hogy Robertusznak a halála előtt fájt a feje, és gyógyszereket kért a kollégáitól, mielőtt bement az irodájába.

 

A Baza című újság szerint Robertusz több órán keresztül nem lépett ki a helyiségből, és a telefonját sem vette fel, ezért a kollégái bementek hozzá, és felakasztva találtak rá. Robertusz harminc éve dolgozott a Lukoilnál.

 

 hirdetes_810x300  

A magántulajdonban lévő orosz vállalat igazgatótanácsa 2022 márciusában az ukrajnai konfliktus befejezésére szólított fel. Közölték, hogy együttéreznek az áldozatokkal, és sürgették a konfliktus diplomáciai úton való rendezését.

 

 

Becslések szerint a Lukoil a 2 százalékát adja a világ kőolajtermelésének, és jelentősen megszenvedte az ukrajnai invázió miatti, Oroszországra kivetett amerikai szankciókat.

 

Robertus a Lukoil negyedik vezetője, és sokadik a magas beosztású üzletemberek, oligarchák és milliárdosok hosszú sorában, akik rejtélyes körülmények között haltak az ukrajnai háború két éve alatt.

 

A Lukoil korábbi csúcsmenedzserét, a 43 éves Alekszandr Szubbotint 2022 májusában holtan találták Mityiscsiben egy pincében, halálát állítólag szerhasználat miatti szívroham okozta.

 

A Lukoil korábbi elnöke, a 67 éves Ravil Maganov 2022 szeptemberében halt meg, miután kizuhant egy moszkvai kórház egyik ablakából.

 

2023 októberében Vlagyimir Nekraszov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke 66 éves korában halt meg, a vállalat szerint szívelégtelenségben.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!