Nyitókép: SITA

 

Az Apple-t azzal vádolják, hogy az iPhone révén illegális monopóliumot hozott létre az okostelefonok piacán, amely kiszorítja a versenytársakat és megfojtja az innovációt.

Az Egyesült Államok mérföldkőnek számító pert indított az Apple ellen, amely azzal vádolja a technológiai óriást, hogy monopolizálja az okostelefonok piacát és ellehetetleníti a versenyt.

 

A perben az igazságügyi minisztérium azt állítja, hogy a vállalat az iPhone feletti ellenőrzését arra használta fel, hogy jogellenesen korlátozza a versenytársakat és a fogyasztói lehetőségeket.

 

Az Apple szóvivője, Fred Sainz az amerikai médiának azt mondta, hogy a kereset téves tényeken alapul, és hogy az Apple „határozottan védekezni fog ellene”.

 

„A per veszélyezteti azt, hogy kik vagyunk mi, és azokat az elveket, amelyek az Apple-termékeket megkülönböztetik az éles versenyben lévő piacokon”

 

– mondta a szóvivő.

 

„Ha sikerrel járna, az megakadályozná, hogy olyan technológiát hozzunk létre, amelyet az emberek az Apple-től elvárnak,”

 

tette hozzá.

 

2009 óta ez a harmadik alkalom, hogy az Apple-t beperelte az igazságügyi minisztérium, és ez az első trösztellenes kereset a vállalat ellen Joe Biden elnök kormányzása alatt.

 

Az amerikai igazságügyi tárca szerint az Apple részesedése az amerikai okostelefon-piacon meghaladja a 70%-ot.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!