Nyitókép: stupiddope.com

 

Új technológiával készítette el a brit Invisibility Shield a láthatatlanná tévő pajzs második generációs változatát.

 

Egy láthatatlanná tévő pajzzsal állt elő két éve a brit Invisibility Shield. A pajzsba apró lencséket építettek, melyek elterelik a fényt. Az eszköz mögött lévő – tehát közelebbi – objektumok eltűnnek, miközben a háttér, vagyis a messzebb lévő pontok továbbra is láthatók maradnak. Igaz, nem úgy, ahogy az megszokott lenne, mert az eredmény kissé homályos. A technika ettől függetlenül remekül működik, számol be róla a HVG.

 

Íme, az első változat:

 hirdetes_810x300  

 

 

A cég most előállt a termék második generációs változatával, amely nagyobb és hatékonyabb. Tristan Thompson, a pajzs tervezője úgy nyilatkozott, egyfelől változtattak a lencsék alakján és sűrűségén, hogy jobb legyen a látott kép felbontása, valamint ívelt pajzsnál is működjön a technológia. Az első verziónál ugyanis még csak egy sík lapnál lehetett jól használni a fejlesztést.

 

Emellett a réteges felépítésről áttértek arra, hogy egyetlen darabból készítsék el a pajzsot, így nem kellett ragasztót használni a konstrukcióhoz.

 

Akár csak az első változatnál, az Invisibility Shield ezúttal is a Kickstarter közösségi tőkegyűjtő oldalon veszi fel az előrendeléseket. Mivel 10 ezer font  összegyűjtését nevezték meg célnak, nyilvánvaló, hogy nem a tömeggyártás beindítása múlik az összegen – egy ilyen technológia esetében ez filléres összeg –, de marketingként működik: pillanatokon belül többszörös összegben jöttek megrendelések.

 

 

Az eszközből háromféle méretűt készítenek: a Mini 20, a Full size 91, a Mega pedig 182 centiméteres. A készülékeket az eredeti méretük töredékére (harmincad részére) össze lehet csukni, tehát könnyen hordozhatók.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!