Nyitókép: SITA

 

Irán figyelmeztette Izraelt, hogy ne próbálja megtorolni az iráni válaszlépést, és a tegnap esti légitámadáshoz képest még nagyobb csapással fenyegette meg a zsidó államot. Iráni tisztségviselők figyelmeztették Washingtont is, hogy ne támogassa az izraeli katonai akciót. Mint ismert, Irán azután támadt – saját elmondása szerint önvédelemből – Izraelre, hogy a zsidó állam megtámadta Irán damaszkuszi képviseletét, és több iránit megölt.

 

„Ha Izrael megtorló támadást indít Irán ellen, a mi válaszunk sokkal nagyobb lesz, mint a tegnap esti katonai akció” – mondta Mohammad Bagheri, az iráni hadsereg vezérkari főnöke az állami televízióban. Hozzátette: Teherán figyelmeztette Washingtont, hogy az izraeli megtorlás minden támogatása amerikai támaszpontokra mért csapásokat eredményez.

 

 hirdetes_810x300  

A Forradalmi Gárda vezetője, Hossein Salami arra is figyelmeztetett, hogy Teherán megtorol minden izraeli, iráni érdekek, tisztviselők vagy állampolgárok ellen támadást.

 

Az iráni katonai vezetés sikeresnek értékeli az Izrael elleni példátlan támadást.

 

„A művelet oka az volt, hogy a cionista rezsim átlépte a vörös vonalat, ami elfogadhatatlan számunkra”

 

– mondta Bagheri. Szerinte az Izrael elleni megtorló csapások sikeresek voltak.

 

Irán tegnap este több mint 300 drónt és rakétát lőtt ki Izrael ellen, ezek 99 százalékát hatástalanították– közölte az izraeli hadsereg. Teherán megtorlásul indította a támadást az iráni damaszkuszi konzulátus ellen nemrégiben Izraelnek tulajdonított csapásért.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!