Nyitókép: PAP/Paweł Supernak

 

Varsóban találkozott kedden a szlovák és a lengyel elnök, ahol államközi és regionális kérdésekről tárgyaltak. Andrzej Duda lengyel és Zuzana Čaputová szlovák elnök találkozójának középpontjában a biztonság és az együttműködés állt a regionális Visegrádi Négyek és a 13 európai országot tömörítő, lengyel vezetésű Három Tenger Kezdeményezés keretében – jelentette a PAP lengyel állami hírügynökség.

 

Duda köszönetet mondott a leköszönő szlovák elnöknek, kiemelve Čaputová hozzájárulását a „regionális együttműködés építéséhez”, valamint az „aktív munkát”, amelyet Čaputová a négy országot tömörítő Visegrádi Csoporton belül végzett (sic!). A lengyel elnök a „Három Tenger Kezdeményezéshez való hozzájárulásáért” is köszönetének adott hangot.

 

Mieszko Pawlak, a lengyel elnök egyik vezető külpolitikai tanácsadója a találkozót megelőzően úgy nyilatkozott, hogy Čaputová látogatása alkalmat ad arra, hogy „reflektálják” a két nemzet közötti „kiváló együttműködést”, amely mind államközi, mind regionális szinten kitűnő.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!