Nyitókép: SITA

 

 

Az Egyesült Államok új szankciókat vezet be Iránnal szemben az Izrael elleni hétvégi támadást követően. Az intézkedések többek között a rakéták és drónok gyártását célozzák meg – mondta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója. Az USA arra számít, hogy szövetségesei hamarosan követik példájukat.

 

Irán több száz drónt és rakétát lőtt ki Izrael irányába szombatról vasárnapra virradó éjszaka. A több száz beérkező objektum túlnyomó többségét szövetségesei segítségével megsemmisítette, így a támadás nem okozott jelentős károkat. A példátlan támadás válasz az Izraelnek tulajdonított csapásra Irán damaszkuszi konzulátusa ellen április 1-jén.

 hirdetes_810x300  

 

„A következő napokban az Egyesült Államok új szankciókat fog bevezetni Irán ellen, beleértve annak drón- és rakétaprogramját”

 

 

– idézte Sullivant az AFP helyi idő szerint kedden. Az iráni Forradalmi Gárda és a védelmi minisztérium is célponttá válik – mondta.

 

Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetője már kedden bejelentette, hogy egyes tagországok kérésére az Európai Unió megkezdi az Irán elleni szankciók kiterjesztését. Borrell szerint a javaslat kibővítené az iráni drónok Oroszországba irányuló szállításának korlátozását célzó szankciórendszert a rakétaszállításra, és vonatkozhatna a közel-keleti közvetítőkön keresztüli szállításra is.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!