A tárgyalások nyolcadik fordulója sem hozott előrelépést a Volkswagen Slovakia (VW SK) és a szakszervezetek képviselői között, ugyanis nem sikerült teljesíteni elvárásaikat – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a pozsonyi gyár alkalmazottainak szakszervezeti szövetsége, a Moderné odbory Volkswagen (MOV). Nem zárják ki az éles sztrájk lehetőségét sem.

 

A szakszervezeti tagok legutóbb május 26-án, pénteken tárgyaltak a társaság vezetésével a munkaügyi minisztérium jelenlétében. Az alkalmazottak úgy látják, hogy minden indokot és objektív bizonyítékot bemutattak annak érdekében, hogy a munkások tarifaosztályát megemeljék.  A szakszervezett a tarifaosztályok 16 százalékos emelését szeretné elérni, valamint egységesítenék a nyaralási juttatást a karácsonyival, de több módosító javaslattal is előálltak.

 

Az autógyár nemrég jelentette be, hogy 2016-ban összesen 397.000 gépkocsit szereltek össze és a társaság forgalma mintegy 17 százalékkal növekedett, összesen 7,2 milliárd euróra. A társaság adózás előtti nyeresége 213 millió euró volt, ami 9 százalékos növekedést jelent.

 

 hirdetes_810x300  

Zoroslav Smolinský szakszervezeti elnök szerint a munkaadó továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a béreket háromszor 4 százalékkal emelje három év alatt, amit a tények ismeretében elfogadhatatlannak tart. A felek legközelebb június 2-án ülnek tárgyalóasztalhoz, az alkalmazottak sikertelen tárgyalás esetén az éles sztrájk lehetőségét sem zárják ki, ami a gyártás leállítását jelentené.

 

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!