A brit kiskereskedelmi lánc azt tervezi, hogy bezárja Szlovákiában működő beszerzési és kereskedelmi osztályát, így a szlovákiai fogyasztókról hamarosan a Tesco prágai munkatársai gondoskodnak majd.

 

A Tesco Szlovákia legnagyobb kiskereskedelmi lánca, ám anyagi gondokra hivatkozva a cég nagyszabású átszervezésébe kezdett. Ennek megfelelően most a pozsonyi beszerzési és kereskedelmi osztályt áttelepítené Prágába.

 

„Hat évvel ezelőtt a Tesco önként nyitott új beszerzési és kereskedelmi részleget Szlovákiában, amelyek addig csak a cseh fővárosban működtek. Ennek is köszönhetően javultak a Tesco gazdasági mutató”

 

idézte az Aktuality.sk a hírt kiszivárogtató, neve elhallgatását kérő forrást, aki szerint a lépés elég illogikus, tekintve, hogy a konkurencia inkább új részlegeket nyit, mert felismerték, hogy a fogyasztókkal való kapcsolattartás és az ügyfélszolgálat jóval eredményesebb, ha az adott ország területén működnek.

 hirdetes_810x300  

 

„Hazai beszerzőkre van szüksége ahhoz, hogy tudja, mire van szüksége a szlovákiai vásárlóknak”

 

mondta a névtelen forrás.

 

A hírek szerint ráadásul a Tesco az alkalmazottakat nem viszi magával Prágába, úgyhogy a részlegbe teljesen új munkaerőket kell keresnie Csehországban.

 

Pedig már kezdett helyrerázódni

 

A lépés azért is meglepő, mert a Tesco az egyik legsikeresebb áruházlánc, Szlovákiában 1,5 milliárd eurós forgalmat bonyolít. A cég többnyire nyolcszámjegyű nyereségeket vág zsebre évente, kivételt csak a 2014-es év jelentett, amikor 44,3 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A cégvezetés kemény döntések mellett határozta el magát, karcsúsította a munkaerő-állományát, elsősorban a közép-európai leányvállalatok menedzserei körében.

 

Ezen túl bezárta több veszteségesen működő üzletét, megszüntette a 24 órás nyitva tartást a legtöbb hipermarketében, és megszabadult számos régi bevásárlóközpontjától is. Egyelőre azt sem lehet kizárni, hogy a Tesco végül elhagyja Szlovákiát.

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Kartec.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!