Nyitókép: TASR

 

Martin Katriak, a Szlovák Kereskedelmi Szövetség (ZO SR) elnökének tájékoztatása szerint a tegnapi koronanyitás során nem nyitott meg az összes olyan bolt, amelyik a szabályok szerint kinyihatott volna.

 

„Az egyes boltok üzemeltetői arra panaszkodtak, hogy nem volt számukra időben elérhető a Közegészségügyi Hivatal megfelelő intézkedése, így nem volt elegendő idejük ahhoz, hogy alkalmazkodjanak az előírásokhoz”

 

– jelentette ki Katriak.

 hirdetes_810x300  

 

Elmondása szerint tegnap a legnagyobb érdeklődés a ruhaboltok, az alsóneműt árusító boltok és a cipőüzletek iránt volt.

 

A szolgáltatásokat illetően a legnagyobb érdeklődés a szépségszalonokat – fodrászokat, borbélyokat és manikűrösöket – övezte.

 

„Nagy meglepetésemre az ékszerészek előtt is sorokozó embereket láttam”

 

– mondta Katriak.

 

A bevásárlóközpontokat is meg kellene nyitni

 

„Amennyiben a koronavírus-tesztek eredményei továbbra is jó szinten maradnak, egyértelműen azt ajánljuk, hogy jövő héten nyissák meg a bevásárlóközpontokat és azokat a boltokat, amelyek eddig zárva maradtak. Természetesen mindezt azt előírt szabályok és higiéniai előírások mellett – egyetlen kivétellel. Módosítani kellene azon a szabályon, miszerint 25 négyzetmétere csak egy vásárló juthat, hiszen az európai standard is 10–15 négyzetméter között mozog”

 

– konstatálta Katriak.

 

Elmondása szerint a boltok üzemeltetői megértik, hogy a Közegészségügyi Hivatalnak nem egyszerű a dolga a rendelkezések kiadását illetően, de sokszor nagyon későn adják ki őket, illetve az egyes rendelkezések többféleképpen is értelmezhetőek.

 

„A boltosokat elsősorban a rendelkezések kései kiadása aggasztja. Az utolsót május 5-én este 22.00 óra után adták ki, holott már másnap reggel érvénybe léptek. Emiatt nagyon sok üzletet nem tudott a rendelkezésben előírt feltételek miatt időben megnyitni”

 

– hívta fel a figyelmet az OZ elnöke.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!