Nyitókép: nlc.hu

 

Frissítve: 2020.május 18, 01.22 A közkedvelt turistacélpont, Görögország azt tervezi, hogy megszünteti a kötelező karanténkövetelményeket néhány ország turistái esetében. 

 

Azért a helyzet nem annyira egyszerű, mint elsőre hangzik, a kötelező karantén alóli kivételt ugyanis az egyes érintett országoknak is jóvá kell hagyniuk.

 

„Karanténnal nem lehet turizmus”

 

 hirdetes_810x300  

mondta Stelios Petsas pénteken az egyik görög televíziós műsorban.

 

Athén üdvözölte az Európai Bizottság javaslatát, mely szerint megszüntetnék az utazási korlátozásokat a hasonlóan pozitív eredményeket produkáló országok között. Kormányzati információk szerint Athén ennek fényében már kétoldalú tárgyalásokat folytat Ciprussal, Csehországgal, Ausztriával, Bulgáriával és Izraellel is az utazási korlátozások – különös tekintettel a 14-napos karanténkövetelmény – eltörlése céljából.

 

Görögország már jövő hét hétfőn megszünteti az országon belüli utazási korlátozás többségét, Krétára például ingyenessé teszik is újra engedélyezve az utazást, amit május 25-től minden szigetre kiterjesztenek, engedélyezve a kirándulások szervezését is. A légitársaságok május végétől fokozatosan újraindítják járataikat Németországba és más EU-tagországokba is. Hétfőtől megnyitnak a látogatók előtt az olyan régészeti helyszínek, mint például az Akropolisz.

 

krankenkassen.de/dpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!