Nyitókép: Eduard Heger kormányfő és Valdis Bonbrovskis, az EB alelnöke, forrás: Eduard Heger közösségi oldala 

 

A szlovák nemzeti helyreállítási terv pozitív visszajelzést kapott Brüsszelben – nyilatkozta Eduard Heger szlovák kormányfő kedden délután az Ursula von der Leyennel és Charles Michellel való megbeszélése után.

 

A kormányfő látogatása első felében találkozott az Európai Bizottság alelnökével, Valdis Bonbrovskisszal és Paolo Gentiloni gazdaságért felelős európai biztossal is. Heger megjegyezte, hogy tárgyalásainak első fele leginkább a nemzeti helyreállítási tervre összpontosított.

 

„Pozitív visszajelzést kaptunk az időzítés és a folyamat szempontjából. A prioritásokról, amelyeket kitűztünk, hosszan tárgyaltunk velük és nem volt semmilyen probléma. Örülök, hogy az április 30-i határidőik képesek leszünk benyújtani a helyreállítási tervet”

 

mondta Heger azzal, hogy szerdán erről a tervről is fog tárgyalni a szlovák kormány.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő rámutatott, hogy Szlovákiában komoly fenntartásokkal kezelték néhányan, hogy a jelenlegi kormány képes lesz-e időben és jól elkészíteni a tervet, amely a következő években eurómilliárdokat jelent majd az országnak a koronavírus-járvány utáni modernizációra és helyreállításra.

 

„Ma határidőn belül vagyunk és örülök, hogy a tárgyaláson az egyik olyan tagország képviselőjeként vehettem részt, aki nagyon jól és időben teljesített és amely minőségi munkát végzett a tartalom és prioritás szempontjából, ahogy a nemzeti szükségletek szempontjából is. Ezt fontos elmondani”

 

fogalmazott Heger.

 

A szlovák miniszterelnök hozzátette, hogy Brüsszelben köszönetet mondott az Európai Bizottságnak a minőségi munkáért, a minőségi technikai és tárgyi vitákért melyet az elmúlt 4-5 hónapban végeztek.

 

„Azon a ponton vagyunk, mikor egy nagyon minőségi helyreállítási tervet fogunk leadni. Ez egy ütemterv, amilyet Szlovákia eddig nem ismert. Igényes és nagy kihívás lesz teljesíteni, mert Szlovákiának idáig gondjai voltak az európai pénzek lehívásával. Ez egy lépés a helyes irányba és szükséges, hogy Szlovákiából sikeres és fejlett országot csináljunk”

 

emelte ki a kormányfő.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.