Nyitókép forrása: canva

 

Ukrajna közelmúltbeli éles figyelmeztetése az orosz gáz tranzitjának leállításáról arra utal, hogy az Európába érkező, utolsó két működő gázvezetékből egy a jövő év végén szintén leáll. Egyelőre minimális az esélye annak, hogy az ukrán gáztranzit 2024 decemberében lejáró szerződését Kijev és Moszkva hajlandó lenne meghosszabbítani.

 

A Balti-tenger alatt húzódó Északi Áramlat 1 és 2 összesen négy vezetékszálából hármat tavaly szeptemberben felrobbantottak. A negyedik szál a soha élesben be nem üzemelt Északi Áramlat 2-é volt, jelenleg Berlin még fontolóra sem veszi a kapacitás kihasználását.

 

A Lengyelországon keresztül menő Jamal vezetéket Lengyelország és Oroszország kölcsönös szankciói tették használhatatlanná. Az EU pedig (amerikai nyomásra) olyan intézkedéseket tervez, amelyek mindkét fenti korridort jó időre használhatatlanná teszik.

 

Vezetékes orosz gáz így ma csak Ukrajnán és Törökországon keresztül érkezik.

 hirdetes_810x300  

 

A háború előtt Oroszországból évente 155 milliárd köbméter földgáz jött a vezetékeken, ma ez a szám 22 milliárdra tehető, és ebből 13 milliárd esik az ukrán tranzitra, ami az európai gázigény 5 százaléka.

 

Az ukrajnai tranzit megújítása ellen szól az is, hogy az ukrán Naftogaz és az orosz Gazprom egymást perelik a szerződések fizetési feltételeinek be nem tartásáért – a vita önmaga fenntartásáról szól, ha akarnák, meg lehetne oldani.

 hirdetes_810x300  

 

További probléma, hogy a háború még tart, és bármikor támadás történhet az Ukrajna területén húzódó gázvezetékek ellen. Eleve különös, hogy ezeket a kritikus infrastruktúrákat eddig nem sikerült megóvni.

 

Ami a Török Áramlatot illeti, ott az Európába menő vezetékszál évi 10 milliárd köbméter gázt szállít, a teljes kapacitása 15,75 milliárd köbméter.

 

Jó hír, elsősorban az amerikai és a katari beszállítóknak, hogy 2025-re várhatóan csökkenni fog a globális gázpiaci túlkereslete, és új LNG-szállítások érkeznek az USA-ból és Katarból. Más kérdés, hogy milyen áron.

 

És az sem mellékes, hogy míg egy gázvezeték adott vonalon mozoghat, az LNG-tankerhajókat menet közben át lehet irányítani a többet fizető vevőnek. Ezen a téren az ázsiai LNG-igény alakulása nagyban befolyásolja majd az európai árakat és ellátásbiztonságot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!